ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

Η βουλή ψήφισε το «νέο» ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία που εξομοιώνει και συμπιέζει τις συντάξεις προς τα κάτω, ενώ τιμωρεί ακόμη και αυτούς που θα δουλέψουν πάνω από σαράντα χρόνια αφού εξισώνονται με ασφαλισμένους που έχουν πολύ λιγότερα χρόνια με αποτέλεσμα να ενισχύεται η εισφοροδιαφυγή με την εξέλιξη αυτή. Πρόκειται για νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση ενώ εξακολουθεί πλέον να μην είναι βιώσιμη παρά τον εισπρακτικό χαρακτήρα που έχει.

Έτσι, λοιπόν, προβλέπεται μείωση των επικουρικών συντάξεων (μεσοσταθμικά) 20-25% ώστε να μην οδηγούν σε άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1300 ευρώ.

  • Μείωση των συντάξεων με την έναρξη του ισχύος νόμου με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.
  • Αύξηση εισφορών 1% στις επικουρικές.
  • Περικοπές στις νέες συντάξεις χηρείας.
  • Μείωση 10-15% του εφάπαξ.

Όλα τα παραπάνω προδιαγράφουν το ζοφερό μέλλον των συνταξιούχων, αφού μετατρέπονται οι συντάξεις  σε φιλοδωρήματα από μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και αυτή δεμένη στο άρμα των δανειστών εκτελεί τα σχέδιά τους, με αποτέλεσμα να φτωχοποιείται ο Έλληνας και η χώρα.

Απαιτείται διαρκής πάλη και αγώνας προκειμένου να μην χαθεί η αξιοπρέπεια του λαού και η ανεξαρτησία της χώρας, αφού με τον «αυτόματο κόφτη» που θα εφαρμόζεται στο εξής, αν δεν ικανοποιούνται οι οικονομικοί στόχοι, θα μειώνονται άμεσα οι δαπάνες συμπεριλαμβανομένων μισθών και συντάξεων.

Συνακόλουθα έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε να είναι δούλοι στους Ευρωπαίους «εταίρους» οι επόμενες γενεές.

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ