48ωρες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφασίστηκαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 23-4-2018.

Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του επειγόντος το νομοσχέδιο, που προβλέπει την πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής με τις μονάδες παραγωγής  Νο 3 & Νο 4 της Μεγαλόπολης, καθώς και την Μελίτη στη Φλώρινα μαζί με τη δεύτερη άδεια παραγωγής.

  • Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε χρεωκοπία τη ΔΕΗ, αφού χάνει ένα μεγάλο έσοδο μιάς και οι μονάδες, αυτές είναι από τις πιο καινούργιες με αποτέλεσμα να εισέρχονται πρώτες στο Ηλεκτρικό σύστημα για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.
  • Έτσι, λοιπόν, η ΔΕΗ δε χάνει μόνο το 40%, αλλά πολύ περισσότερο αφού στερείται το πιο παραγωγικό μέσο λειτουργίας της, ενώ δεν αγνοούνται τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων που προκύπτουν, αφού χάνονται θέσεις εργασίας αλλά και οι συνάδελφοι που θα βρεθούν στον ιδιώτη θα έχουν άλλο κανονισμό εργασίας.

Γι’αυτό σας καλούμε σε ενεργή συμμετοχή και αντίσταση προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους, αφού θα συμπαρασύρει τις θέσεις εργασίας σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ, καθώς και την βιωσιμότητα του Ομίλου ΔΕΗ.

Επειδή πιστεύουμε ότι η Ηλεκτρική Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό

Επειδή πιστεύουμε ότι ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος

Επειδή πιστεύουμε ότι θα χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας

Επειδή πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί το τέλος του Ομίλου ΔΕΗ

Δηλώνουμε παρών στο προσκλητήριο του Αγώνα καθώς και στο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα στις 25-4-2018, με προσυγκέντρωση στη Χαλκοκονδύλη 30 ώρα 10 π.μ.

Να μη λείψει κανείς

Γραφείο Τύπου/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ