ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΤΗ 4/2/2014 και ώρα 16:00

Όπως είναι γνωστό ψηφίστηκε επί της αρχής την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ η ψήφιση επί των άρθρων θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη

4-2-2014. Για την ημέρα αυτή η πρωτοβάθμιοι σύλλογοι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αποφάσισαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, ώρα 16:00 και πορεία στην Βουλή.

Δυστυχώς οι ταγοί της συγκυβέρνησης επέλεξαν την κομματική πειθαρχία από το συμφέρον της χώρας και έτσι παραδίδουν τα δίκτυα μεταφοράς Η.Ε. σε ιδιωτικά χέρια.

Ως εκ τούτου όχι μόνο τους καταγγέλλουμε γιατί ξεπουλάνε τον Δημόσιο πλούτο της χώρας αλλά στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την θετική ψήφο τους, αναλώνονται σε γενικόλογες απαξίες, όπως έκανε και ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων ακούστηκαν τα εξής ψεύδη κατά την τοποθέτησή τους στη Βουλή.

· «Ο διαχωρισμός επιβάλλεται προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός».

Πρόκειται για μέγα ψέμα αφού από το κρατικό μονοπώλιο περνά σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο με διασφαλισμένα έσοδα από τις χρεώσεις δικτύων.

· «Συνιστά παραλογισμό να είναι βασικός πάροχος και υποδοχέας της ίδιας παραγωγής».

Δυστυχώς δεν θυμάται τι ψηφίζει, αφού ο ΑΔΜΗΕ είναι συμβατός με την Ευρωπαϊκή οδηγία 72 που κυρώθηκε με τον Ν.4001/2011 και πήρε πιστοποίηση από την ΡΑΕ. Πρόκειται για επαγγελματίες που απαρτίζουν ένα συνονθύλευμα που ξεπουλάει τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.

Καταγγέλλουμε επίσης

· Τον ανεξάρτητο κύριο Λοβέρδο, ο οποίος έτρεξε να δώσει χέρι βοήθειας στην συγκυβέρνηση ψηφίζοντας το νομοσχέδιο και έτσι με οριακή πλειοψηφία 151 κυρώθηκε από τη Βουλή.

Δηλώνουμε ότι

· Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να αντιπαλεύουμε το νομοσχέδιο με κάθε μέσο προκειμένου να μείνει στα χαρτιά, αλλά και να μην προχωρήσει η πώληση της μικρής ΔΕΗ και το 17% του Ομίλου ΔΕΗ.

Συμμετέχουμε  δυναμικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη.  Να είμαστε όλοι εκεί. Αν δεν μπορούμε να αφιερώσουμε σήμερα λίγες ώρες για τον αγώνα μας, τότε οι εξελίξεις θα είναι σύντομες και επιζήμιες για εμάς.