ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  29  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

       Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση της ΔΕΗ επέλεξε να τραβήξει τον δικό της δρόμο χωρίς την συναίνεση του προσωπικού.

       Έτσι, λοιπόν, παρόλο που έχει βάλει την υπογραφή της στο ίδιο κείμενο με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπου αναστέλλονται για έξι μήνες οι προτεινόμενες αλλαγές, προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες σκοπιμότητας, που αφορούν τόσο την οργανωτική μορφή της επιχείρησης όσο και την στρατηγική στην παραγωγή, ο κύριος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ επιμένει στην δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος με την Γερμανική εταιρεία R.W.E.

  Πιο συγκεκριμένα στις 29-1-08 το όλο θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να δωθεί πράσινο φως στους Γερμανούς, όπου η ΔΕΗ θα κατέχει το 49% και οι Γερμανοί το 51% !!!!!! το μνημόνιο προβλέπει την δημιουργία δύο λιθανθρακικών μονάδων, πώληση δύο αεροστροβίλων, ενώ στα μελλοντικά τους σχέδια πιστεύουμε ότι έχει την απορρόφηση της ΔΕΗ σε δεύτερη φάση από την RWE.

       Μια τέτοια εξέλιξη μας βρίσκει αντίθετους, γιατί απαξιώνεται η ΔΕΗ και ο λιγνίτης, ενώ σε μόνιμη πλέον βάση η Διοίκηση της ΔΕΗ συζητάει συμφωνίες για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής Η.Ε όπως συνέβη με την περίπτωση της χαλυβουργικής.

Πάγια θέση μας είναι η διεκδίκηση νέας ισχύος από την ΔΕΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ      

       Γίνεται κατανοητό ότι μια τέτοια τακτική οδηγεί στην σμίκρυνση της ΔΕΗ ενώ το δικό μας μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο και ζοφερό.

       Γι αυτό σας καλούμε όλους στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 29 ΓΕΝΑΡΗ  και στην συγκέντρωση την ίδια μέρα στην Χαλκοκονδύλη 30 στις 11 το πρωί.

       Η συμμετοχή θα στείλει το μήνυμα.

 

ΓΙΑ ΔΕΗ ΙΣΧΥΡΗ – ΕΝΙΑΙΑ – ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.

ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΑΠ.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.