Στην ανευθυνότητα απαντάμε με προσφυγή

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος και οι συνάδελφοί μας που απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ, ματαίως περιμένουν την μισθολογική προαγωγή τους!!!

Αιτία η μεταβατική περίοδος του ασφαλιστικού μας φορέα από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και η αδιαφορία μετέπειτα των υπευθύνων τόσο της ΔΕΗ, όσο και του ΕΟΠΥΥ να δώσουν λύση.

Ευθύνες βεβαίως, υπάρχουν και στους υπεύθυνους του ΤΑΥΤΕΚΩ, γιατί πολλές περιπτώσεις εκκρεμούν πριν την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, τότε δηλαδή που τις προαγωγές έδιναν οι υπεύθυνοι του ΤΑΥΤΕΚΩ. Άραγε γιατί δεν ολοκλήρωσαν τις περιπτώσεις αυτές και ποιες οι αναλογούσες ευθύνες;

Μετά από αυτόν τον εμπαιγμό και επειδή αρνούνται τόσο ο ΕΟΠΥΥ, όσο και η ΓΔ/ΑΝΠΟ, για δικούς τους λόγους ο καθένας, να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης ώστε να δοθεί λύση, προσφεύγουμε στην επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να υποχρεώσει τους «αναρμόδιους στη ΔΕΗ», να αποδώσουν την μισθολογική προαγωγή στους αποσπασμένους συναδέλφους μας στον ΕΟΠΥΥ. Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι μας είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, αποσπασμένοι στον ΕΟΠΥΥ και σε κάθε περίπτωση εργοδότης είναι η ΔΕΗ, αλλά πληρώνονται και από την ΔΕΗ.

 

Πέραν όλων των άλλων, είναι γενικά παραδεκτό ότι στην ΓΔ /ΑΝΠΟ επικρατεί μία στείρα άρνηση, όπου πολλές φορές κινούνται στα χαρακώματα δηλαδή μεταξύ μίας Γραφειοκρατικής τυπολατρείας και του «φαντάσματος του Ρακιντζή», με αποτέλεσμα να βαλτώνουν σημαντικά ζητήματα όπως αυτό που αναφέραμε.

Επιπλέον με αυταρχικό τρόπο προέβησαν σε περιορισμό των αιμοδοτικών αδειών (προσφεύγουμε και γι’αυτό), πρόκειται για παραβίαση των Σ.Σ.Ε., καθώς επίσης και στον κατακερματισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για τις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, ενάντια στο Ν.1264, βεβαίως με την ανοχή της προηγούμενης ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ.

Ως εκ τούτου καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ, να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ενώ κάθε καθυστέρηση περαιτέρω φανερώνει αβελτηρία, σκοπιμότητα και γραφειοκρατία. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να έχουν θέση σε μία επιχείρηση που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Το ανάστημά τους κάποιοι, ας το δείξουν στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, σε όσους την εκμεταλλεύονται και όχι στο προσωπικό όταν μάλιστα βρίσκεται σε μία δοκιμασία τα τελευταία χρόνια.
Τέλος δηλώνουμε, ότι όχι μόνο θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο να αποδοθούν στους συναδέλφους οι μισθολογικές προαγωγές, αλλά θα ζητήσουμε και τα προβλεπόμενα από τον νόμο για την καθυστέρηση αυτή.

 

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ