ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

· Σε μία εποχή που η επιχείρηση βάλλεται από παντού.

· Σε μία εποχή που η τριχοτόμησή της είναι προ των πυλών.

· Σε μία εποχή που οι ανταγωνιστές κάνουν πάρτι σε βάρος της ΔΕΗ.

Θα έπρεπε εργαζόμενοι και Διοίκηση της ΔΕΗ να έχουν κοινό προσανατολισμό για την σωτηρία και το μέλλον της ΔΕΗ.

 

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση αντί να κάνει ρήξη με αυτούς που καταληστεύουν τη ΔΕΗ, προτιμά να στείλει εξώδικο στην ΕΔΟΠ για την έκδοση Δελτίου Τύπου που είχε τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ».

Μία τέτοια πράξη μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, ενώ θυμίζουμε ότι ιστορικά ποτέ Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει αποστείλει εξώδικο σε σωματείο επειδή εξέφρασε δημόσια τις απόψεις του, όπως συνέβη με το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-DAMCO με ποσοστό 49%-51% αντίστοιχα.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε εξ’αιτίας του κατάπτυστου εξωδίκου.

Ο εκφοβισμός που επιχειρεί η Διοίκηση αυτή θα πέσει στο κενό.

Η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ, είναι μακρόχρονη με πλούσια σε αγώνες και δράση για να χειραγωγηθεί, από μία διοίκηση που εξ’αιτίας της λειτουργίας της δίνει τακτική αναφορά στον εισαγγελέα.

ü Μία διοίκηση που διέλυσε τα πρακτορεία πελατών

ü Μία διοίκηση που διασύρει τη χώρα εξ’αιτίας των black-out

ü Μία διοίκηση που εξ’αιτίας της αβελτηρίας της θρηνούμε θύματα

Καλούμε την ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία μέλη να καταδικάσουν το προσβλητικό εξώδικο και συγχρόνως κηρύσσουμε αέναο αγώνα για την απομάκρυνση της επικίνδυνης  Διοίκησης για τα συμφέροντα της επιχείρησης και το μέλλον των εργαζομένων.

 

Τέλος μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι για την σύνταξη του εξώδικου η Διοίκηση απευθύνθηκε σε δικηγόρο εξωτερικό συνεργάτη. Γιατί άραγε; Υπάρχουν περίσσια χρήματα ή είναι καιρός να κατασπαταλήσουμε τα πενιχρά κέρδη που παρουσίασε πρόσφατα η ΔΕΗ.