ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Το λουκέτο που αποφάσισε στην ΕΡΤ, χθες η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, πέραν από κάθε άλλη ερμηνεία αποτελεί μία αντιδημοκρατική πράξη η οποία έρχεται πέραν, όλων των άλλων, σε αντίθεση με τις Αρχές του Συντάγματος.

·   Αποτελεί το εφαλτήριο των προθέσεων της τρικομματικής κυβέρνησης για το τι θα συμβεί στο εξής και στους άλλους κλάδους. Δηλαδή με μία μονοκονδυλιά της κυβέρνησης θα ακολουθήσουμε ιδιαίτερα εμείς, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, την στρατιά των ανέργων, αφού η ΔΕΗ είναι το καλύτερο φιλέτο για τα συμφέροντα των ιδιωτών.

·   Η περίπτωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα Εθνικό κεφάλαιο, ενώ το έργο της είναι Εθνικής σημασίας, αφού οι αναμεταδότες της φυλλάτουν Θερμοπύλες στα ακριτικά μας νησιά και στα άλλα σύνορά μας, αφού οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών είχαν ενημέρωση μόνο από την ΕΡΤ.

Άραγε, τώρα πρέπει να μάθουν Τούρκικα, Σκοπιανά, Βουλγάρικα και Αλβανικά για να πληροφορηθούν κάθε είδηση;

Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε αυτή την τακτική και προσδοκούμε μέσα από τέτοιες ενέργειες την αφύπνιση, την συσπείρωση των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων της χώρας ώστε να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά, την δικαιοσύνη και την δημοκρατία που απειλείται όσο ποτέ άλλοτε αφού το σήμα της ΕΡΤ δεν έσβησε ποτέ και μάλιστα σε πιο αντιδημοκρατικές εποχές.