ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και σωματεία στη ΔΕΗ (δυστυχώς όχι όλα), με παρέμβασή τους κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, την αναβολή του θέματος για το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-DAMCO(Ομίλου Κοπελούζου), για τους εξής λόγους.

·        Πρώτον, το θέμα είναι αντίθετο με τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ και δεύτερον δεν ακούστηκαν οι απόψεις όλων των σωματείων, σε σχέση με την πολυδιαφημιζόμενη και «ευεργετική για όλους εμάς συνεργασία».

·        Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ δέχτηκε την αναβολή του θέματος και τότε αποχωρήσαμε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Η όλη εξέλιξη κρίνεται θετική για το μέλλον της εμπορίας, αφού απώτερος σκοπός της συνεργασίας αυτής,  είναι η εκχώρηση της εμπορίας, ενώ παράλληλα δικαιώνεται ο αγώνας και οι παρεμβάσεις της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, η οποία εξ΄αρχής στάθηκε αντίθετη σε αυτή τη συνεργασία. Σημαντικός παράγων ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, όπου πολλά συνδικαλιστικά στελέχη συμφώνησαν με τις ανησυχίες και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει για την βιωσιμότητα της εμπορίας ένα τέτοιο σχήμα.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι, υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο, δηλαδή τα συμφέροντα της ΔΕΗ, σεβόμενοι παράλληλα τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.