ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

 

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και λίγες μέρες φημολογείται ότι, «κυκλοφορούν λίστες» ονομάτων οι οποίες με υπουργικές πράξεις θα λάβουν την μορφή του διαχωρισμού του προσωπικού, όπου ένα μέρος θα μείνει στο ΤΑΥΤΕΚΩ και το άλλο κυρίως ΠΕΚΑ και πολυϊατρεία στον ΕΟΠΥΥ.

Ως εκ θαύματος κανένας υπηρεσιακός παράγων δεν γνωρίζει πως και με ποια κριτήρια θεσπίστηκαν αυτές οι λίστες, αλλά ένα αόρατο χέρι του υπουργείου διαχώρισε το προσωπικό, χωρίς βεβαίως να ρωτηθεί το ίδιο!!!

Το ζητούμενο σε κάθε πράξη είναι να μην προκαλούνται αιφνιδιασμοί και τριβές στο προσωπικό!!! Κατά την προσωπική μας άποψη θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

 Μετά την θετική κατάληξη του θέματος σε σχέση με την μισθοδοσία τους – θα αμείβονται με μισθολόγιο ΔΕΗ – έπρεπε να ρωτηθεί το προσωπικό αν εξακολουθεί να επιθυμεί την επιστροφή του στη ΔΕΗ, ενώ η τελευταία θα έπρεπε να ανακοινώσει σε ποιες θέσεις θα τοποθετήσει το προσωπικό και στην συνέχεια να γίνει ο διαχωρισμός και οι υπουργικές πράξεις.

Τώρα με την διαδικασία αυτή, δηλαδή να αρχίσουμε αντίστροφα όχι μόνο προκαλούνται τριβές, αλλά δημιουργούνται καθυστερήσεις στην επιστροφή όσων επιθυμούν στη ΔΕΗ.

Γι’αυτό καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να βρουν ένα κοινό βηματισμό που θα αφορά την οριστική λύση του θέματος χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ δεσμεύεται να στηρίξει το ορθό και νόμιμο, λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία του προσωπικού.