ΠΑΣΚΕ/ΕΔΟΠ: Διασπαστικές Δηλώσεις Π. Κουκουλόπουλου

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη χρονική συγκυρία ως εργαζόμενοι και ως χώρα.

·         Βιώνουμε την απαξίωση της εργασίας, της σύνταξης, της ασφάλισής μας και της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης. Απειλούνται για πρώτη φορά οι θέσεις εργασίας μας, ενώ η ΔΕΗ η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας κινδυνεύει να την μετατρέψουν σε μια προβληματική επιχείρηση, αφού τα χρέη έφτασαν τα 830 εκατομμύρια €, και οι επισφάλειες ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια €.

·         Είναι γνωστό επίσης, ότι η ΠΑΣΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ αποτελεί μία παράταξη η οποία έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια σε μαζικούς αγώνες, για ΔΕΗ Δημόσια, για ρεύμα φθηνό, για το δικαίωμα στη δουλειά, για το κράτος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, για δημόσια υγεία, ασφάλιση και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

·         Σήμερα, βεβαίως, όταν γύρω μας όλα αλλάζουν και μας γυρνούν στο χθες, απαιτείται με ωριμότητα και σύναιση, η σφυρηλάτηση της ενότητάς μας, η ενιαία έκφραση της παράταξης χωρίς παρεκλήσεις, σκοπιμότητες που δημιουργούν προβλήματα στη συνοχή της. Κάθε τέτοια κίνηση ή αναφορά απ’ όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα, γιατί μεταξύ των άλλων, αποτελεί ωμή παραβίαση στα εσωτερικά της παράταξής μας.

Έτσι, λοιπόν, η αναφορά του υφυπουργού και συντρόφου Π.Κουκουλόπουλου, ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του» και ότι ομιλεί καθημερινά με τόσο κόσμο, ώστε να βγάζει αυτά τα «ασφαλή συμπεράσματα», αποτελεί τόσο γενικόλογη απαξία, όσο και προσβολή για την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, αφού πρόκειται για  ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της.

–      Σύντροφε Κουκουλόπουλε,πότε μίλησες με μας και ποια είναι τα ονόματά μας, γιατί εμείς δεν σε είδαμε σε καμιά πορεία, κατάληψη ή απεργία που δημιούργησε η παράταξή μας.

–      Σύντροφε Κουκουλόπουλε,αν τελικά ως ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση επιλέξατε να στείλετε στην πυρά, όσους έχουν φωνή αντίστασης, χάσατε γιατί ο Φωτόπουλος, όχι μόνο δεν είναι μόνος αλλά στηρίζεται από το σύνολο των εργαζομένων.

–      Σύντροφε Κουκουλόπουλε,έχουμε χρέος ως παράταξη με πλουραλισμό με όραμα και με τις αρχές που γαλουχηθήκαμε τόσα χρόνια να αγωνιστούμε για τα ιδεώδη που δημιούργησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και έφτασε να γίνει ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, που αγκαλιάστηκε από ολόκληρη την κοινωνία.

–      Σύντροφε Κουκουλόπουλε,εμείς για αυτό το ΠΑΣΟΚ εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, αυτό το ΠΑΣΟΚ μας ανήκει και δεν το χαρίζουμε σε κανένα συνεργάτη της Μέρκελ και του Σαρκοζί.

Η ιστορική μας διαδρομή δεν μας επιτρέπει κανένα πισογύρισμα. Ερχόμαστε από μακριά και φιλοδοξούμε να πάμε μακρύτερα έχοντας ως αρχές.

ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ – ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ – ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ. Λέξεις ακριβές που δυστυχώς εσείς και πολλοί άλλοι στο ΠΑΣΟΚ τις ξεχνάτε, γιατί έχετε υπογράψει πλέον το μνημόνιο με τους Τροικανούς και όχι συμβόλαιο με το λαό. 

Ο Ελληνικός λαός είναι περήφανος για να έχει προστάτες αυτούς που σκύβουν εύκολα το κεφάλι σε κάθε ξένο υπάλληλο Τροικανό, ο οποίος ήρθε για να υποτάξει το μακραίωνο πολιτιστικό μας υπόβαθρο, τις παραδόσεις μας και την Ελληνική κουλτούρα που είναι γνώριμη παντού.

 

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ – ΕΔΟΠ/ΔΕΗ