ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Οι επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται κάθε φορά από την κυβέρνηση με την μορφή του τέλους και υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να κάνει τον φορο-εισπράκτορα, μας βρίσκουν αντίθετους για τους εξής λόγους :

 

·    Ως συνδικαλιστικό κίνημα και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, έχουμε χρέος να αποτρέψουμε την μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, γιατί η αποστολή της ΔΕΗ είναι άλλη και αντίκειται στους σκοπούς ίδρυσής της.

·    Η επιβάρυνση του καταναλωτικού κοινού με το νέο ΤΑΠ και η είσπραξή του από τη ΔΕΗ, θα ενισχύσει τις ανείσπρακτες οφειλές αφού η επιβάρυνση στο λογαριασμό θα είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι επισφάλειες και η ΔΕΗ να βουλιάξει οικονομικά.

          Ως εκ τούτου, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε την οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης της επιχείρησης και την ενίσχυση της αντιπαράθεσης με το κοινωνικό σύνολο, γιατί δεν πλήττει μόνο την βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά και την δική μας παρουσία σε αυτή, αφού η εργασιακή μας προοπτική είναι εξαρτώμενη από την κερδοφορία της επιχείρησης η οποία δυστυχώς έχει μείωση των κερδών 60%  στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

üΑποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να παραμείνει στην επικαιρότητα το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και ο απόηχος του ενιαίου μισθολογίου, ό

üπου κάποιοι σχεδιάζουν σε κλειστά γραφεία δίδοντας έμφαση ότι υπάρχει «πλεονάζων προσωπικό» στην επιχείρηση, χωρίς βεβαίως να υπάρξει κάποια καταγραφή του προσωπικού και των θέσεων εργασίας.

üΔηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα σχέδιο που θα πλήττει τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο δεν θα δώσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.