ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ παρακολουθεί  με αγωνία τον αγώνα δρόμου στον οποίο επιδίδεται ο νέος υπουργός ΥΠΕΚΑ, κύριος ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και αφορά την πρόσβαση ιδιωτών στο λιγνίτη.

Διακαής πόθος του υπουργού, αλλά και της ευρωπαϊκής επιτροπής  είναι η πώληση λιγωτικών μονάδων, προκειμένου να εισέλθουν ιδιώτες στα ορυχεία της  ΔΕΗ, ώστε να ‘‘απελευθερωθεί η αγορά’’ γιατί τώρα είναι φυλακισμένη.. με αποτέλεσμα να μην διεξάγεται  ‘‘ο υγιής ανταγωνισμός’’ ώστε να έχουμε όφελος εμείς οι απλοί καταναλωτές!!!!

Πρόκειται για το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο ως αρμόδιος υπουργός των οικονομικών μοίρασε φόρους, περικοπές μισθών και απολύσεις σχηματίζοντας στρατιές ανέργων. Μετά το «θεάρεστο» αυτό  έργο του, μετακόμισε στο ΥΠΕΚΑ για να συνεχίσει την διάλυση της ΔΕΗ, χαρίζοντάς την στις ορέξεις των τροϊκανών, δηλαδή της ΜΕΡΚΕΛ και του ΣΑΡΚΟΖΙ και μάλιστα έναντι πινακίου φακής!!!

Επιπλέον θυμίζουμε τα εξής :

·        Η ΔΕΗ Α.Ε έχει προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, κατά της απόφασης της Ε.Ε, η οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων. Ως εκ τούτου, η απόφαση μας βρίσκει αντίθετους, γιατί εξαιρούν την ΔΕΗ στην προοπτική να ωφεληθούν οι ιδιώτες, ενώ αν θέλουν να επενδύσουν αυτό μπορεί να γίνεισήμερα, μόνο στα ανεκμετάλλευτα ορυχεία της Δράμας καιτης Ελασσόνας

·        Η εμμονή των τροϊκανών για πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής όχι μόνο δεν μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί αυτό θα μπορούσε να γίνει, ενδεχόμενα,  με ανταλλαγή ισχύος με άλλες χώρες και όχι με την πώληση μονάδων παραγωγής Η.Ε που είναι πάγια περιουσιακά στοιχεία του ασφαλιστικού μας φορέα και περιουσία του Ελληνικού λαού.

·        Τέλος ξαναθυμίζουμε σε όσους ηθελημένα το αγνοούν ότι: Ως Συνδικαλιστικό κίνημα με απόφαση συνεδρίου, έχουμε ταχθεί κατά της πώλησης μονάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ. Συνακόλουθα, η οποία παραφιλολογία συντηρείται από κάποιους, είναι εκ του πονηρού γιατί θεσμικά η όποια αλλαγή προκύψει, τότε πρέπει να γίνει από το ίδιο το όργανο που είναι το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Άλλωστε εμείς πουλάμε ηλεκτρική ενέργεια και όχι μονάδες που παράγουν ενέργεια.                 

                                              ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Μας βρίσκει αντίθετους η μονομερής και αυταρχική απόφαση 131/2011 του Δ/ντος Συμβούλου που αφορά την αναδιοργάνωση της διανομής. Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία,  αφού δούμε την υπόψη απόφαση. Θυμίζουμε, όμως, σε όλους ότι το Σ.Κ στη ΔΕΗ προς δική τους λύπη, εξακολουθεί να υπάρχει και οσονούπω θα ξανακάνει αισθητή την παρουσία του!!