ΡΑΕ : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔAΡO

ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ

Σοφά τα λόγια του λαού μας, που περιγράφονται στην παραπάνω ρήση τα οποία αντανακλούν στη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Όχι μόνο κλείνει τα μάτια υπέρ των ανταγωνιστών της ΔΕΗ, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να «μαστιγώνει» τη ΔΕΗ, ανακαλύπτοντας κάθε φορά παραβατικές λειτουργίες της, για χάρη των Ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία.

Πιο συγκεκριμένα, η ΡΑΕ παρέπεμψε τη ΔΕΗ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων – μετά από καταγγελία ανταγωνιστή – γιατί «τόλμησε» να αποστείλει επιστολή στους καταναλωτές μέσης τάσης και να τους ενημερώσει για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, η οποία καθόριζε τις νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό, λοιπόν, για τη ΡΑΕ είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, για τη χρήση του πελατολογίου άλλων ανταγωνιστών!!!

 

Συνακόλουθα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο αβανταδόρικο όργανο υπέρ των Ιδιωτικών συμφερόντων είναι αυτή η «Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή». ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ή ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ κάθε παραπλανητική τακτική που εφαρμόζουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, προκειμένου να αρπάξουν τους δικούς της πελάτες όπως :

·        Αγνόησεη ΡΑΕ διαφημιστικό spot, που έκανε λόγο ότι συγκεκριμένος προμηθευτής  διέθετε στους καταναλωτές πράσινη ενέργεια λες και η Η.Ε. όταν εκχύνεται  στο σύστημα μπορεί να διαχωριστεί σε πράσινη ή λιγνιτική.

 

·        Αγνόησεη ΡΑΕ την αρπαγή πελατών της ΔΕΗ με το πρόσχημα της έκπτωσης του τιμολογίου, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευε στη ΔΕΗ να κάνει ανάλογη προσφορά.

 

 

 

·        Αγνόησεεπιδεικτικά υπερβολικές χρεώσεις καταναλωτών από ιδιώτες προμηθευτές και ποίησε την νήσαν αδιαφορώντας να λάβει τα ανάλογα μέτρα όπως συμβαίνει τώρα με τη ΔΕΗ.   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

·        Αγνόησεκαι αγνοεί ακόμη, ότι η έκπτωση που προσφέρεται ποσοστιαία είναι αφηρημένη αφού δεν αναφέρεται η ακριβής χρέωση που αφορά την μονάδα μέτρησης, δηλαδή η kwh, ενώ η έκπτωση που γίνεται στα πρώτα kwόχι μόνο εξισώνονται μετά από κάποια κατανάλωση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις προσπερνά το τιμολόγιό της ΔΕΗ.

 

·        Αγνόησεκαι αγνοεί ακόμη μέχρι σήμερα ότι η τηλεφωνική αρπαγή των πελατών της ΔΕΗ από τους ανταγωνιστές, όχι μόνο αποτελεί στοιχείο παραπληροφόρησης αλλά είναι και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αφού κάνουν χρήση τηλεφώνου και άλλων στοιχείων πελατολογίου, όπου η περίπτωση αυτή είναι πανομοιότυπη με αυτή που παραπέμπει τη ΔΕΗ στην αρχή προσωπικών δεδομένων. Γιατί εδώ κλείνει τα μάτια; Ποιος έδωσε στους ανταγωνιστές το πελατολόγιο της ΔΕΗ;  Ο συνταξιούχος Διευθυντής της ΔΕΗ, εξακολουθεί να δουλεύει για λογαριασμό ανταγωνιστή, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι μπαινοβγαίνει στα γραφεία της Εμπορίας;

 

Τα ανωτέρω αποτελούν μόνο λίγα από τα αίσχη που διαπράττονται σε βάρος της ΔΕΗ και κατά τα άλλα η ΡΑΕ, αποτελεί  την εγγύηση «του υγιούς ανταγωνισμού». Εμείς αυτό όχι μόνο δεν το πιστεύουμε αλλά το ζήτημα είναι να συγκινηθούν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, εμπορίας και δικτύου για να πιέσουν παρεμβατικά τη ΡΑΕ – όπως κάνουν οι ανταγωνιστές – τόσο για τις παραπλανητικές μεθόδους όσο και για την  διασταύρωση στοιχείων πριν μεταφερθούν οι καταναλωτές της ΔΕΗ, από το δίκτυο στους ανταγωνιστές.

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ευθύνη των αρμοδίων του δικτύου γιατί είναι και αυτοί «ευγενείς» έναντι των ανταγωνιστών.

 

 

   Γραφείο Τύπου

 ΕΔΟΠ-ΔΕΗ