ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Μεγάλη αναστάτωση προκαλούν στο προσωπικό οι φήμες που κυκλοφορούν και δυστυχώς εντείνονται τελευταία ότι επίκειται αλλαγή ωραρίου εργασίας, από 07.00-15.00 που είναι σήμερα σε 08.00-16.00.
Παρόλο που δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση επισήμως, ο κύριος και ανυπόστατος λόγος που κυκλοφορεί, είναι η προσέλευση του προσωπικού ιδιαιτέρως στις επιτελικές Διευθύνσεις.

Αν πράγματι εστιάζεται αυτός ο λόγος, ως δικαιολογία, αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτά τα υπηρεσιακά στελέχη, όχι μόνο ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, αλλά μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για στελέχη περιορισμένης ευθύνης ανίκανα να κατέχουν θέση ευθύνης, αφού δεν μπορούν να ελέγξουν την προσέλευση του προσωπικού. Μήπως θέλουν να δικαιολογήσουν τη δική τους αργοπορημένη προσέλευση;

Επιπλέον αδυνατούν ως φαίνεται, να κατανοήσουν πόσα προβλήματα δημιουργούνται μεταξύ των υπηρεσιών της ΔΕΗ, αφού θα έχουν διαφορετικό ωράριο, αλλά και τα πλείστα προβλήματα που δημιουργούνται στον οικογενειακό σχεδιασμό, αφού έχουμε πολλές περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι έχουν μικρά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, ενώ καθίσταται αδύνατο να συνδυαστεί η αλλαγή αυτή με το ωράριο του σχολείου.
Ως εκ τούτου, ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει αυτό το φανταστικό σενάριο ποιους πραγματικά στόχους εξυπηρετεί, παρά μόνο να φέρει σύγχυση, αναστάτωση και ταλαιπωρία σε όσους έχουν κυρίως μικρά παιδιά.
Μόνο μια λογική εξήγηση υπάρχει: Επειδή κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ότι παράγουν έργο, αναλίσκονται σε ανούσια και επιζήμια έργα που προκαλούν τριβές και ταλαιπωρία στο προσωπικό, ενώ η ΔΕΗ διαλύεται και τα κάθε είδους πιράνχας είναι έτοιμα να την κατασπαράξουν. Μήπως τελικά με τις ενέργειες τους αυτές συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή αποπροσανατολίζοντας το προσωπικό;
Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε αυτή τη ρύθμιση, ενώ είναι σίγουρο ότι θα την αντιπαλέψει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Γι’αυτό στην προσπάθεια αυτή καλούμε τους υπόλοιπους συλλόγους και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε κοινή συστράτευση, ώστε να ακυρώσουμε αναχρονιστικές λογικές που στη σημερινή συγκυρία και στα τόσο δεινά που περνάμε ως εργαζόμενοι, αν μη τι άλλο απαιτείται να επιβάλλουμε τον ανθρώπινο σεβασμό.
Γραφείο Τύπου/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ