ΤΑΥΤΕΚΩ – ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ να αναστείλει όλες τις πληρωμές που αφορούν ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων, εξ'αιτίας των επανειλημμένων ληστειών που παρουσιάστηκαν στα πολυϊατρεία του ασφαλιστικού φορέα.

 –    Επανειλημμένα είχαμε επισημάνει ότι οι συγκεκριμένοι χώροι ήταν εύκολος στόχος, αφού ήταν απροστάτευτοι χωρίς security και χρηματοκιβώτια με χρονοκαθυστέρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων. Βεβαίως πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα με τη μεταφορά χρημάτων σε μικρές περιοχές της περιφέρειας, αφού δε διατίθεται καμιά προστασία στους συναδέλφους του ΤΑΥΤΕΚΩ, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μόνοι τους τη μεταφορά χρημάτων από τις τράπεζες.

–    Το ζητούμενο μέσα σε όλα αυτά είναι πρωτίστως η διασφάλιση της ζωής των συναδέλφων, των χρημάτων αλλά και η εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου ο οποίος σήμερα  ταλαιπωρείται και δεν εξυπηρετείται.

 Γι'αυτό απαιτείται να δοθεί η πρέπουσα λύση προκειμένου ο ασφαλισμένος να      λαμβάνει χωρίς καθυστέρηση και ταλαιπωρία τις ιατροφαρμακευτικές του δαπάνες.

–    Με την ευκαιρία θέτουμε τους προβληματισμούς μας για το μέλλον και την προοπτική των πολυϊατρείων και καλούμε επιτέλους τους αρμοδίους να απαντήσουν τι πρωτοβάθμια περίθαλψη προτίθενται να εφαρμόσουν.

Θα εξακολουθήσουν τα πολυϊατρεία να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους;

        Αν ΝΑΙ γιατί δεν επανδρώθηκαν με τις πρόσφατες προσλήψεις ιατρών οι περιοχές Πολύγυρος και Κιλκίς;

        Αν εξακολουθήσουν να ασκούν τη λειτουργία τους αυτή πιο θα είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης; Θα βλέπουμε μόνιμες ουρές ή θα κάνουμε κάτι ώστε να έρθει προσωπικό – νοσηλευτές και ιατροί – για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου;

 

Αναμένουμε  «πειστικές και υπεύθυνες» απαντήσεις.

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ