ΟΑΠ/ΔΕΗ – ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΑΠ/ΔΕΗ – ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, ιδιαιτέρως, μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου αναφέρει τα εξής:

       Οι βλαπτικές συνέπειες του νόμου είναι γεγονός αφού πλέον δεν υπάρχει η αυτονομία του φορέα. Ως εκ τούτου χρέος όλων είναι να αγωνιστούμε και σε όλες μας τις εκδηλώσεις στο εξής πρέπει να  έχουμε ως πρόταγμα την ακύρωση του Ν. 3655/2008.

       Παράλληλα πρέπει με προσοχή να εξετάζουμε κάθε μεταβολή που επιχειρείται και αφορά το προσωπικό και την εργασιακή του σχέση.

       Πιο συγκεκριμένα καλούμε το προσωπικό να μην δηλώσει  επιλογή ένταξης σε αντίστοιχο  φορέα δηλ. του ΙΚΑ ή ΤΑΥΤΕΚΩ, αφού η εκδήλωση ενδιαφέροντος, απλώς θα συνεκτιμηθεί χωρίς να αποτελεί και δέσμευση. Αντιθέτως σε περίπτωση ενυπόγραφης δήλωσης, μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει και αποδοχή της εργασιακής του μεταβολής, με απρόβλεπτες συνέπειες.

       Συνακόλουθα απαιτείται ένας διαρκής αγώνας, ώστε στο προσωπικό να μην υπάρξουν βλαπτικές αλλαγές που θα υποβιβάζουν το σημερινό επίπεδο των εργασιακών σχέσεων. Η διασφάλιση αυτή είναι αυτονόητο ότι θέλει επιπλέον κατοχυρώσεις, δεσμεύσεις και συμφωνίες μεταξύ υπουργείου και ΓΕΝΟΠ.

       Μια τέτοια διασφάλιση για την διατήρηση των δικαιωμάτων του προσωπικού, πέραν όλων των άλλων, πρέπει να αποτυπωθεί μέσα από μια νέα ΣΣΕ  δεσμευτική για το υπουργείο.  Εν τω μεταξύ η σχέση του προσωπικού με τον εργοδότη δηλ. τη ΔΕΗ υπαγορεύεται με ΣΣΕ, όπου αναφέρει τις προϋποθέσεις της λήξης της απόσπασης στον ΟΑΠ και επιστροφή στη ΔΕΗ σε όποιον το επιθυμεί.

       Ως εκ τούτου, πρέπει η Δ/κηση του ΟΑΠ να εξετάσει το θέμα με σοβαρότητα, χωρίς να αυθαιρετεί στην προοπτική να μπει εμπόδιο στην επάνοδο κάποιου συναδέλφου στην ΔΕΗ.

       Ο εμπαιγμός στις ομολογουμένως λίγες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μας βρίσκει αντίθετους, γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια του αναφαίρετου δικαιώματος του προσωπικού το οποίο ισοδυναμεί με την τήρηση της νομιμότητας και των διαδικασιών.

       Παρακολουθούμε το θέμα και με τους νομικούς μας συμβούλους θα παρεμβαίνουμε σε κάθε αδικία μέλους της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ενώ δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σκυλέψει πάνω στο προσωπικό.

 

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ