ΕΡΜΑΙΟΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Πληθαίνουν τα κρούσματα ληστειών στα καταστήματα πελατών της εμπορίας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των συναδέλφων μας, που εργάζονται εκεί.

  • Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Πύργου και σε διάστημα δύο μηνών, διαπράχθηκαν δύο ληστείες στα πρακτορεία Λεχαινών και Πύργου, ευτυχώς χωρίς θύματα, ενώ το σύνολο της λείας ανήλθε στα 110.000 Ευρώ περίπου χωρίς να ανησυχεί η ιεραρχία της ΔΕΗ παρόλο που πρόκειται για θλιβερά και επιζήμια γεγονότα.
  • Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ παρά τις προσπάθειες και τις πιέσεις προς τους αρμόδιους για άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να υπάρξει προστασία στους συναδέλφους και ανάθεση σε εταιρεία χρηματαποστολών, δυστυχώς και στην περίπτωσή μας αυτή ισχύει το γνωστό «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
  • Ως εκ τούτου, επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της Δ/ΝΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ καλούμε τα μέλη μας, μετά την πάροδο 15 ημερών από σήμερα, να μην συμμετέχουν σε μεταφορά χρημάτων στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει η δυνατότητα να αναθέσουν την μεταφορά χρημάτων σε εταιρεία χρηματαποστολών. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν, όλα να εντάσσονται στον υπολογισμό του κόστους, γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται και δεν αναπληρώνεται.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι τα καθήκοντά μας είναι διοικητικά και όχι εισπράκτορες ή courier.