ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΟΠ

Σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για το μέλλον της ΔΕΗ, των εργαζομένων και της χώρας, κάποιοι επέλεξαν να κτυπήσουν με αήθη τρόπο, ένα από τα πλέον αγωνιστικά συνδικάτα, όπως είναι η ΓΕΝΟΠ.

 

v    Γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς φωνή

v    Γιατί  θέλουν να περικόψουν και άλλο τους μισθούς μας

v    Γιατί θέλουν να χαρίσουν στους ιδιώτες λιγνίτη στην τιμή του κόστους

v    Γιατί θέλουν να χαρίσουν μονάδες στους μονίμως βολεμένους και κρατικοδίαιτους ιδιώτες.

v    Γιατί θέλουν να διαλύσουν την ίδια τη ΔΕΗ

 

Τους ενοχλεί η διαχρονική στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την αγωνιστική της προσφορά και τις κοινωνικές της κατακτήσεις, στους εργαζόμενους αλλά και στην κοινωνία αφού

« το ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό», το έκανε τόσα χρόνια πράξη.

Τώρα θέλουν να την απαξιώσουν γι'αυτό τη λοιδορούν και τη σπιλώνουν, ώστε πλέον να μην υπάρξει ξανά αντίδραση στον τομέα της ενέργειας προκειμένου η ιδιωτική πρωτοβουλία να αυξήσει το Ηλεκτρικό ρεύμα, να αρπάξει τους πελάτες και να διαλύσει τη ΔΕΗ.

 

Καταδικάζουμε αυτό το οργανωμένο σχέδιο επίθεσης κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και δηλώνουμε ότι δε πρόκειται  να κάμψουν το ηθικό μας, προκειμένου να περάσουν ανενόχλητοι, πολιτική εξουσία και ιδιωτικά συμφέροντα, τα ολέθρια σχέδια τους για την κοινωνία.

 

Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε τους αγώνες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα προβοκάτορα και «πληρωμένη πένα» του κίτρινου τύπου να την απαξιώνει με αυτό τον τρόπο.

Θα είμαστε σήμερα και αύριο παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις για την προστασία των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της σωτηρίας της ΔΕΗ.

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ