ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο γενικότερα ως εργατική τάξη, αλλά και ειδικότερα ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

 

Βιώνουμε την ανασφάλεια του σήμερα την αβεβαιότητα του αύριο, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που διαπερνά την κοινωνία μας.

 

Σύμμαχος των εργαζομένων ήταν και παραμένει πάντα η ενότητά τους, η αγωνιστικότητά τους αλλά και προσήλωσή τους στο καθημερινό καθήκον. Μια συμπαγής και αταλάντευτη δύναμη δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για να αγωνίζεται, να ανθίσταται αλλά και να διεκδικεί.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι όταν η φωνή του συνδικάτου είναι στεντόρεια και ειλικρινής μπορεί να διαμορφώσει συνειδήσεις, να φτιάξει ετοιμοπόλεμους αγωνιστές που μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους δίνοντας προοπτική για το αύριο.

 

Μέσα στα πλαίσια αυτά η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ διαχρονικά περιφρούρησε τα δικαιώματα των συναδέλφων που εκπροσωπεί, ενώ θέλει να δώσει λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν, προκαλώντας τριβές στους εργασιακούς χώρους.

 

Αιτήματα όπως : Αναγνώριση του επιδόματος Η/Υ, η αύξηση του επιδόματος κατηγορίας, αδικίες παρελθόντος – αναγνώριση εκτάκτων μισθολογικών συμβάσεων στα τυπικά προσόντα του μισθωτού, καθώς και άρση της αδικίας που αφορά το Μ.Κ 13, άνοιγμα κλιμακίων για όσους έχουν τα τυπικά προσόντα – παραμένουν σε εκκρεμότητα με ευθύνη της Δ/κησης της ΔΕΗ.

 

Επιπλέον παρατηρείται τελευταία μια απαξίωση για την επιχείρηση αλλά και για το προσωπικό που εργάζεται σε αυτή, με αποτέλεσμα βασικές λειτουργίες να υπολειτουργούν ή να εκχωρούνται στους ιδιώτες, (διοικητικές υπηρεσίες, φύλαξη, καταμέτρηση κ.α) ενώ προωθείται πλέον το σχέδιο κλεισίματος των πρακτορείων και υποπρακτορείων της χώρας.

 

Αυτό έχει ως συνέπεια οι συνάδελφοί μας της πρώτης γραμμής, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στην πίεση του πελάτη χωρίς, όμως, να αμείβονται για αυτό που προσφέρουν. Έτσι, λοιπόν, δεν χορηγείται ούτε το ανθυγιεινό επίδομα, στους Η/Υ με ευθύνη της Δ/κησης, ούτε θεσπίζεται η αμοιβή της πρώτης γραμμής….. άρα τι απέμεινε; η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας μέσω του αγώνα και της ρήξης.

 

Πως, όμως, μπορεί να γίνει αυτό, όταν ως διοικητικοί είμαστε διασπασμένοι χωρίς συνοχή;

 

Γιατί δεν είμαστε όλοι σε ένα σύλλογο; πως μπορούμε να διεκδικήσουμε όταν ακολουθούμε και γινόμαστε μέλη ακόμη και σε τεχνικούς ή τοπικούς συλλόγους, που η πλειοψηφία τους είναι τεχνικοί;

 

Είναι γνωστό ότι η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, είναι το μοναδικό αντιπροσωπευτικό σωματείο που αναγνωρίζει η Δ/κηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με το ΚΚΠ/ΔΕΗ, αλλά και την οργανωτική μορφή που έχει σήμερα το συνδικάτο.

 

Είναι το σωματείο που αντιπροσωπεύει τις ειδικότητες του προσωπικού: ΔΟ2, ΔΟ3, Υ2, Υ3,  ΓΥ, ενώ βιώνουμε τις ίδιες εργασιακές συνθήκες με συναδέλφους μας της κατηγορίας των Τ4 που είναι υπάλληλοι γραφείου.

 

Επίσημοι συνομιλητές με την Δ/κηση της ΔΕΗ για ζητήματα του κλάδου μας, αλλά και εκπρόσωποι στα διάφορα υπηρεσιακά συμβούλια είναι εκπρόσωποι της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ. Άρα ο συνάδελφος διοικητικός έχει το δικό του σύλλογο για να τον εκπροσωπήσει.

 

Αν η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ είχε όλη την δύναμη των κατηγοριών που εκπροσωπεί μέλη της, τότε είναι σίγουρο ότι σε πολλά αιτήματα και αδικίες χρόνων θα είχαμε δώσει λύση.

 

Για παράδειγμα θα ήταν εύκολο να αγωνιστούμε για το επίδομα Η/Υ και να κερδίσουμε, αν η βάση των Διοικητικών ήταν σε ένα σωματείο. Πως; Θα θέταμε σε αδράνεια τα πληροφορικά συστήματα.

 

Τώρα πως θα επιτευχθεί μια κοινή απόφαση, μια κοινή πορεία, μια απεργιακή κινητοποίηση όταν εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο στο ίδιο αντικείμενο είμαστε σε διαφορετικούς συλλόγους;

 

Σας καλούμε να έρθετε δίπλα μας να συζητήσουμε λύσεις μέσα από δράσεις και αγώνες ρηξηκέλευτους που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τη Δ/κηση, τόσο για νέες προσλήψεις όσο και για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας, αλλά κυρίως για την σωτηρία της ΔΕΗ.

 

Σας δίνουμε το χέρι να γίνουμε όλοι μια γροθιά, δυνατοί, ικανοί να απειλήσουμε την αδιαφορία και την περιφρόνηση των Διοικήσεων.

 

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ

 

 

 

ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ

 

ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

 

ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

 

Για να έχεις:

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, μέλλον και σιγουριά στη ΔΕΗ.

  • Για να διασφαλίσεις τη κατηγορία σου.
  • Για να μην έχει ισχύ το Διευθυντικό δικαίωμα.
  • Για να υπάρχουν και ΑΥΡΙΟ τα πρακτορεία πελατών.
  • Για να είναι και αύριο η ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ.
  • Για να μην μετατραπεί ο Διοικητικός κόσμος σε υποχείριο της Διοίκησης.
  • Για να σταματήσει η εκχώρηση υπηρεσιών της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

 

 

ΜΗΝ αφήσεις χαμένη άλλη μέρα όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.