Δελτίο Τύπου 15/7/2011

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Δυστυχώς παρά τις αιτιολογημένες εκκλήσεις μας οι αρμόδιοι, επιμένουν στην αλλαγή του ωραρίου για τις Κεντρικές Υπηρεσίες.

Όταν          αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι πλείστα προβλήματα που σκορπούν αβεβαιότητα και απογοήτευση για το αύριο.

Όταν          η επιχείρηση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, ενώ η διάλυσή της και το ξεπούλημα είναι προ των πυλών.

Όταν          πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών, μέσω μιας λειτουργικής αναδιοργάνωσης, προκειμένου να έχουμε οικονομίες κλίμακας.

Όταν          πρέπει να υπάρξει δίκαιη και αποτελεσματική κατανομή του προσωπικού σε σχέση με τις θυγατρικές, ώστε ο όμιλος ΔΕΗ να κρίνεται αποδοτικός να έχει παρόν, μέλλον και να διασφαλίζεται η αειφόρος ανάπτυξή του.

Όταν          υπάρχουν τόσα πολυπληθή στελέχη τα οποία αμείβονται με επίδομα ευθύνης, ενώ παράλληλα αδυνατούν να ελέγξουν το προσωπικό με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην αλλαγή του ωραρίου.

Όταν          δημιουργούνται τόσα προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να βρουν μαγική λύση με τα σχολεία των παιδιών τους!!!!!

Ε, τότε       μόνο ένας παράφρων νους, μπορεί μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, όταν το προσωπικό είναι σε κανονική άδεια, να εκδικείται με τέτοιο τρόπο.        

Άραγε αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει σε κανονική προσέλευση του προσωπικού χωρίς παραβιάσεις του ωραρίου;

Θα σταματήσουν πλέον να αμείβουν υπερωριακώς, αφού θα έχουμε μετακύληση ωραρίου ή θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς;

Πέραν όλων των άλλων, δηλώνουμε αντίθετοι στη υπόψη αλλαγή.

Γιατί γίνεται μονομερώς.

Γιατί δεν δεχόμαστε αυταρχικές αποφάσεις, χωρίς διάλογο και χωρίς να ρωτηθεί το προσωπικό.

Γιατί δεν δεχόμαστε ωράριο δύο ταχυτήτων που προκαλεί δυσλειτουργία μεταξύ των υπηρεσιών.

Τέλος, επειδή οι αρμόδιοι επαίρονται για την δημοκρατικότητά τους, πριν την εφαρμογή ας ρωτηθεί το προσωπικό κάνοντας δημοψήφισμα στους υπηρεσιακούς χώρους και αν οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν, τότε για μας δε θα προκύπτει κανένα πρόβλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε όλο το προσωπικό να μην πειθαρχήσει στο νέο ωράριο να λειτουργεί σύμφωνα με ότι ισχύει μέχρι σήμερα.

«ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ»

     

Γραφείο Τύπου /  ΕΔΟΠ-ΔΕΗ